Caroline de Sonneville

Adem- en ontspanningstherapie

Iedereen kent periodes van stress en hoge spanning. Echter ook als er geen duidelijke tegenslag is, kan spanning in je lijf zich langzaamaan opbouwen. Bijvoorbeeld in een tijd van zorg voor kinderen, een enerverende baan of een drukke agenda. Als spanning zich opbouwt en in je lichaam blijft, wen je hieraan. Maar deze overspanning is een voedingsbodem voor het ontwikkelen van klachten.

Als adem- en ontspanningstherapeut help ik je om weer te ervaren hoe echte ontspanning in je lijf, hoofd en ademhaling voelt. Je lijf kan herstellen en je lichaam leert de eigen spanning weer regelen. Ik werk volgens de methode van Dixhoorn: een wetenschappelijk onderbouwde methode gericht op het versterken van de interne zelfregulatie van spanning. Daarnaast zet ik mijn logopedische achtergrond in, en uiteraard mijn eigen ervaringen.

We maken veel gebruik van de relatie tussen de natuurlijke beweging van je wervelkolom en je adembeweging en gaan op zoek naar een blijvend herstel van de natuurlijke adembeweging. Zelfs mensen die al benauwd worden als ze aan het ademen denken, kunnen daarom baat hebben bij de behandeling.

Klachten waarbij adem- en ontspanningstherapie kan helpen zijn o.a. algehele gespannenheid, hyperventilatie, slaapproblemen, terugkerende rug-, schouder- of nekklachten, angst of paniek en spanning bij medische aandoeningen zoals astma of post-COVID.

Naast individuele behandelingen geef ik ook regelmatig cursussen. Lees verder op mijn website (www.deademboom.nl) of bel (06 30590712) gerust als je wilt overleggen of dit iets voor jou zou kunnen zijn.