Rahina Hassankhan

Systemisch lichaamscoach

Je lichaam en ziel zijn met elkaar verbonden. Situaties die je hebt meegemaakt en die je niet goed hebt kunnen verwerken, hebben effect op het lichaam en worden opgeslagen in het celgeheugen. Deze herinneringen hebben ook effect op de zielslaag. De ziel heeft zich dan op bepaalde plekken in het lichaam teruggetrokken. Soms blijft de ziel gebonden aan de situatie terug in de tijd. Lichaamsdelen voelen onbewoond. Je kunt moeilijk aanwezig zijn in je lichaam, wat invloed kan hebben op jouw fysieke functioneren en je emotioneel welbevinden.

De ziel is onderdeel van een groter geheel. Je kunt op deze laag voelen hoe de ziel mee-resoneert met (voor)ouders, broers, zussen, partner, het land van herkomst en met het grote veld.Naast persoonlijke trauma’s die sporen achterlaten in het celgeheugen, kunnen ook trauma’s vanuit jouw familiesysteem aanwezig zijn in je lichaam en mee-resoneren met jouw ziel. Deze hebben, net als persoonlijke trauma’s, onbewust invloed op jou. Op de laag van de ziel kun je ervaren of de pijn, de angst of het verdriet dat je bij je draagt van persoonlijke aard is of dat je het draagt voor jouw familiesysteem.

Aandacht en vertraging geeft ruimte om dat wat zich aandient liefdevol en met compassie tegemoet te treden. Door te blijven bij het ongemak of de fysieke of emotionele pijn, kun je gaan voelen wat er zich daar wezenlijk afspeelt.Aanraken vanuit deze intentie is helend en verbonden met het hart, het orgaan van liefdevolle aandacht. Soms zullen er systemische interventies nodig zijn zoals het aannemen van je eigen plek in het systeem of teruggeven wat niet van jou is.
Via het hart dat ook verbonden is met het grote veld, nodig je je ziel uit om nog meer thuis te komen in het lichaam. Er ontstaat meer ruimte voor je eigen essentie. Ook kun je dan een diepere ontspanning gaan voelen. Welkom!

www.raahi.nl of bel 0621607078